04-07-10

Eggs on 60°C

In this experiment I tried to heaten the yolk of an egg to 60°C for about an hour or something. We luuuuved the hard yolk at the top as the skin on freshly boiled milk.
So for breakfast we had homemade rolls with goat cheese and yolk.

Fantastic!

eggs60

20-06-10

laatste kans op funky gratis kadootjes

Gewoon hier beneden reageren. (o;

chocomoesje

 


Chocolat Meringues
Recipe:
4 egg whites
220 g fine suga
100g pure chocolate finely chopped

Preheat the oven to 120°C
In a clean, dry bowl whisk egg whites until soft peaks form.
Gradually whisk in the sugar until stiff peaks form.
This can take a while ... I was wondering if I messed up but it was fine (o;
Stir together the chocolate and fold gently into the meringue.
Spoon tablespoons of the mixture onto the trays and place into the oven for about 1 hour - 1.15h.

I've decorated the plate with zuk zak suga: http://www.zuk-zak.com
More to expect from zuk zak... soon!

I am so curious who will win the game (o;

xx.x

09-06-10

Free Give away announcement - Gratis Kadootjes wedstrijd aankondiging

Hi all,
I would like to announce 2 all of u, that as from next Monday there will be a free give away contest on this blog.
There will be 1 winner only getting loads of kawaii gifts from this amazing shop http://www.pichouline.be/.
More details will be posted soon.
So to all of you guys, keep your eyes on bentobaby!!
Below, fresh pop-corn made the traditional way in a self made bag with brand logo of Pichouline.
xx.x
Sweet dreams.
pichouline

04-05-10

welcome home dad & mom

Thus... This was the starter for the welcome home dinner for my mom & dad.
Ok they are already back for a month now and we enjoy it every day!
voorgerecht

20-04-10

Mint pearls

What's a girl without pearls and diamonts? (o;
I've created an awesome tea this weekend. How I luv the sweet Maroccan mint tea. Don't u?
Plunch small green tapioca pearls into soft boiling water, suga and mint leaves. Leave it for half an hour and stir from time to time. Then shock it under cold running water.
Finally take a luvely glass and put some pearls at the bottom with mint tea.
Note the blue sky on the back (o; it's finaly spring yihaaaaa
xx.x

muntparels02

muntparels01

10-01-10

Jasmijn Siroop

Les 1 van moleculair koken gaat over suikeroplossingen.

Bij deze heb ik en jasmijn siroop gemaakt van gedroogde jasmijn bloemetjes. Jasmijn is erg populair in het oosten en wordt gebruikt om te offeren aan boeddha.

Zelf heb ik ooit een ongewone ervaring gehad met de geur jasmijn. Op bezoek in Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam zat ik hoog in een tempel verdiept in gedachten. Spijtig rook het daar wat naar urine. Plotseling bij een lichte bries veranderde de geur in jasmijn en bloesemde de sfeer zachtjes op. Sinds die dag ben ik helemaal gek van Jasmijn.

100g fijne suiker
10cl water
50g gedroogde jasmijnbloemen
breng in een pan het water met de suiker aan de kook. Van zodra belletjes verschijnen haal je de pan van het vuur en voeg je de bloemetjes toe. Leg het deksel op de pan en laat een uur rusten. Passeer de siroop door een zeef. Bewaar in de koelkast.
Jasmijn vind je zondags op de markt aan het zuidstation in Brussel.
12.01
We hebben de jasmijn siroop geprobeerd in een coupe cava: was niet zo goed.
En we hebben de jasmijn siroop geprobeerd op flensjes met extra tinkelbel prinsessen strooisel. YUM YUM!!
80 g bloem
1 ei
1 eidooier
200 ml melk
een snuifje zout
een zakje vanillesuiker
200 ml bruiswater
1 uur laten gisten en dan bakken met in mini stukjes gestoofde plop-appeltjes.
Deze flensjes zijn de fragile pannekoeken die wij kennen. Heerlijk!


jasmijn

03-01-10

Nieuwjaars voorgerecht

Een gebakken sint-jacobsvrucht
Kruiden met p&z. In een hete pan even aanbakken.
Gelatine van groene appel
4 granny smith appels centrifugeren. Onmiddellijk 1/2 limoensap bijdoen. In een doek van het schuim ontdoen en 9 gram gelatineblaadjes toevoegen en licht verwarmen. De gelatineblaadjes eerst in koud water laten weken. In de ijskast laten opstijven.
Gebakken broodje met provencaalse kruiden en zongedroogde tomaten
Paprika Coulis

IMG_6255

30-12-09

rode bieten schuim

schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim

El bulli is ... hoe zal ik het correct zeggen, is het allerbeste restaurant ter wereld.
Merlijn is daar gereïncarneerd en gehuisvest. Niet meer met de wilde lange witte haren, maar onder de noemer Ferran. Beetje krullend, bruin, kalend, met een bruisende kop vol chemie! Toverend kniest hij op nieuwigheden met het grootste respect voor originele smaken, kleuren en vooral structuur.

Bij deze een rode bieten schuim of espuma:

IMG_6286


1 eetlepel lecithine (natuurlijke soja emulgator, colruyt 8.5 euro voor een grote pot)
3 dl sap van gekookt & gecentrifugeerd bieten vlees
Opschudden in een slagroomspuit en een nacht laten rusten in de ijskast.

Laat je niet verleiden door een dure slagroomspuit van +50 euro. In colruyt vind je er één voor 25 euro en deze is perfectisimo! voor thuis gebruik.

I luv schuim!! en ik zal zeker en vast nog wat uitproberen (o; wat dacht je van mochitooo schuim

xxx