23-03-10

Voltaire Leuven

Een verslag van de voltaire in Leuven...
Oma had heel erg lang gespaard om met gans de familie bij de Voltaire te kunnen eten.
Gezellig samen zijn is altijd erg leuk. Maar je wilt altijd wel waar voor je geld.
Dus moet het lekker zijn en lekker ogen. De sfeer maak je zelf.
We hadden wel het idee dat de kwaliteit achteruit is gegaan.
De laatste keer dat we zijn geweest was de verhouding kwaliteit/geld uitstekend.
Maar deze keer...

De Rundercarpaccio:
voltaire2
Ik had een trio van tonijn en wasabirijst maar het was helemaal niet fris/koud. Daar hou ik helemaal niet van.
Als hoofdgerecht hadden de meesten onder ons konijn genomen. Ook hier hou ik van een lange en lage kooktijd zodat het vlees sappig en mals is. Ons stoofpotje was persies een uur jong.

Gelukkig kon dit dessert alles goedmaken!!
Een gepofte appel met caramelsaus en een bolletje ijs. De gedroogde sinaasappel was zeer mooi.
voltaire1
Dus in in zijn totaliteit vond ik dat het erg veel meer beter kon. Zeker als oma er maanden voor had gespaard.
xxx

07:00 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-03-10

classic pooh chocolade cake

Voor Erin, mijn nieuw nichtje had ik een pampertaart gemaakt en een chocolade taart.
Vandaag zijn we naar de babywelkom geweest en we hebben ons echt super geamuseerd.
Er waren veel kindjes en ik heb leuk gekletst met mijn familie.
Voor de taart had ik het idee om een klassieke winnie the pooh te gebruiken en een deel van het geboortekaartje. (zie 1ste foto).
Van de classic pooh heb je echt super mooie plaatjes maar deze vond ik echt zalig.
Christopher Robin die tegen pooh leunt om haar bottekes uit te doen.
De cake was een chocolade cake en de rest was geschilderd met eetbare poederverf. De bijtjes geboetseerd.
Het was echt prettig om met kleurschakeringen te werken.
Ondanks het feit dat ik echt afwijk van de standaard taartenelfjes die alles echt boetseren vind ik het schilderen heel erg leuk. Of het mooi is laat ik aan jullie over (o;

dikke xxx-jes.


erin3erin1erin1

20-03-10

pucalu & pochacu

De boontjes uit gewone sperzieboontjes gehaald en gekookt in een fond van groentjes en scampistaartjes.
Een boke met bootrammekesvlees en wat rijst.
De gezichtjes zijn ook gemaakt uit bootrammekesvlees en geitenkaas.
Tomaatjes & worteltjes

IMG_6688IMG_6690


16:06 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-10

popcorn thee & makreel laab

Bijna gelukkig weekend allemaal!!
Heerlijk! Ik heb woensdag genoten van een heerlijk potje popcornthee en een bordje makreel laab. Lekker in het zonneke... lovely!
Popcorn thee is eigenlijk een grappig groen theetje (ja thee kan funny zijn) met gepofte rijst. Het is een straffe thee dus laat hem niet te lang trekken en drink hem best bij een maaltijd, zoals sushi of zoals ik een vette vis. De thee ruikt zowaar naar hooi en rijstwafels en hoeft geen suiker. 't Is sterk en apart maar wel gezellig oosters (o;
De makreel is echt een fantastische vis. Je kan hem gerookt kopen in de delhaize voor een 3-tal euro. Je eet er echt met 3 personen van.
Haal het vlees van de vis en maak het een beetje kleiner, voeg vissaus toe (naam paa), sjalotjes, munt en naar believen gedroogde chilli-vlokken. Besprenkel met limoen sap.
Deze vis is ook gezond en aan te raden voor mensen met hartritme stoornissen. Je kan best 2 keer per week een vette vis eten.

makreel

popcornthee

thee

 

09:02 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-10

Layla Grace is niet meer...

Layla Grace is niet meer...
Ze was 1 maand jonger dan Daan Miles en was net 2 geworden. Dat kan toch niet?
Hoe hard kan het leven zijn, hoe snel kan het leven voorbij zijn...
Hoe hard je ook bidt, hoe hard je ook smeekt en hoopt, hoe erg je ook wil ruilen,... het neemt geen keer. En er zal geen wonder geschiede wanneer het echt nodig is.

09:20 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-10

Layla Grace

Laat ons al onze positieve energie bundelen en liefdevol sturen naar de kleine Layla Grace.
Een engeltje dat hier nog maar 2 jaar is en al terug geroepen wordt door haar schepper.
Waarom is het leven soms zo gemeen en wordt leven al afgenomen voor het pas is begonnen? Lieve kleine Layla Grace.... lieve kleine engel...
http://twitter.com/laylagrace
http://laylagrace.org/
De stichting tegen kanker organiseert opnieuw de actie Geef om haar.
Allen die 20 cm haar willen afstaan kunnen dit weer doen tot 30 juni met een gratis knip beurt bij de kapper. Aan de andere kant geeft de stichting een forfaitair bedrag aan zij die het nodig hebben.
Ik doe alvast mee. En jij?
http://www.kanker.be/index.php/pantene-geef-om-haar/pante...
http://geefomhaar.pantene.be/
xx.x

10:50 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-10

Red Velvet Cake - Pele 2 jaar

Pele, ons neefje werd zaterdag 2 jaar. En dat hebben we gevierd!
Die kleine kapoen is al deftig groot geworden. Een flink bazeke.
Mijn zusje en ik hebben dan voor hem een red velvet cake gebakken met de nodige versieringskes. Na 2 keer zonder keukenrobot de red velvet cake te hebben gemaakt blijf ik erbij, met de hand mixen werkt uitstekend. (o;
Al de versiering is gemaakt uit suikerpasta dus volledig eetbaar. De tekeningen zijn gemaakt met kleurpoedertjes van sugarflair opgelost met rejuvenator (heldere alcohol). We hadden zelfs maar een klein aantal primaire kleuren. Maar met een beetje mengen geraak je er ook. Dat groen bijvoorbeeld is iceblue en citroengeel.
Ik vond het zalig! zo met mijn zusje de taart bakken. En het leuke was dat we ze heel sober hebben gelaten. Loves it! (o;

pele1

pele4

pele2

pele3

 

 

04-03-10

Muffins met Sesamzaadjes en Citroen

Ook de pediater mocht van Milesje eens in de muffins gezet worden.
Tijdens het middagdutje had ik snel de muffin-mix van Aldi genomen, 3 koffielepels maanzaadjes toegevoegd en de zeste van een citroen, wat melk erbij en schudden met die fles. Als ze 25' later uit de oven kwamen rook het heerlijk! Ik kon er niet van af blijven en at er eentje nog lekker warm.
Ze waren een beetje naar omhoog gekomen en de struktuur van de huid of hoe zeg je zoiets was zeer glad en mooi! Zo krijg ik het zelf niet gedaan.
Dus wij hup, smullen maar! En Milesje zijn pediater heeft er ook gekregen voor de immer goede zorgen (o; Opeten!! was zijn boodschap terwijl hij het pakje overhandigde. Sweet as suga !

cake#

 

12:32 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-10

back in business

Helloow cybertjes,
 
Ik heb de lentekriebels!!
Heb je ook zo van die onverklaarbare ik-heb-zo-veel-zin-om-vanalles-te-doen kriebeltjes? Volgens mij zit het lentezonnetje er voor iets tussen (o;
Een heerlijke quiche van zalm en prei
Een aapje gevuld met mayo met onderaan een mini lepeltje in de vorm van een banaantje
Wat komkommer (Mijn baby luves komkommer), een stukje appel
En tot slot een boke met kaas in de vorm van een schaapje met een dikke wollen vacht.
Na 4 weken geen bento's te maken had ik er weer zin in, ik was vergeten dat tijdens het bento maken iedereen weer kwam vragen, hoe lang nog, is't eten nog niet klaar, kunnen we al beginnen, wat eten we,... Tjah, bento-making gaat blijkbaar samen met bijpassende huiselijke rituelen. (o;

bento#
 
 

08:43 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-10

bambix 2009

Hi,
Bij deze deel ik je nog de foto's van bij onthaalmama Katti van afgelopen jaar.
Het was een super-callifragelistic-jaar! Thanks xx.x Ur the best Katti
bambix

16:51 Gepost in Me & We | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wat er op een maand tijd niet kan gebeuren!!

hi guys & dolls,
Pooh! Wat heb ik jullie gemist! Ik ben blij om weer terug te zijn. De afgelopen 4 weken was ik even uitgeblogd om een kort projectje te doen. Sinds een jaar ben ik op een chill tempo taiji aan het volgen en had toch wel ontdekt dat hun website een lege url was. De hoogste tijd om mijn skills boven te halen en de url http://www.thewushufamily.be op te vullen. Ik moet zeggen, het was een snel tempo (o;

thewushufamily


Dus bij deze ben ik weer terug. Er staan wat foto's ongeduldig te wachten om gepubliceerd te worden en die zullen de komende dagen wel verschijnen. Een mooi verslagje van de boekenbeurs en een bezoekje aan het spaans dak! S U P E R (o;
Ander nieuws, wat in feite niet zo goed is. Na een bezoekje aan de cardioloog lijd ik aan hartritmestoornissen en heeft m'n mij aangeraden een ablatie te laten uitvoeren. Alleen,... als het mis loopt tijdens deze ingreep kan ik de rest van mijn leven met een peesmaker (of hoe schrijf je zoiets) rondlopen.
Het is een serieuze klap in mijn gezicht, mijn eeuwige jeugd is gedaan en het is toch wel de harde realiteit.
Eén ding staat vast!! Ik blijf mijn rol als super-mama met het hoofd recht en warm hart uitvoeren.
Love
BentoMama

15:38 Gepost in Me & We | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-10

Ecowerf

Hi daar!

Er loopt een wedstrijd bij ecowerf om einde-weekse koelkast restjes nuttig te spenderen in plaats van weg te smijten. Ooooooh!! dacht ik als ik dit las, daar wil ik aan meedoen! Ik met mijn left-over bento obsessie! Ik heb een paar weken zitten kneden op zoek naar ideetjes en zie hier, mijn deelname:

Links: kerstomaatjes, zwarte olijfjes, komkommer, brocolli en een hartjeskoekske van bij de koffie ergens meegegrabbeld.

Rechts: muntblaadjes, boke met strasbour of zoiets en een stukske kaas, druifjes,  appeltjes en een stukske salami.

Lieve bezoekers van mijn blogje, duiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim voor mij!!! Dan kan ik een tas met lokale streekprodukten winnen die ik (vandaag beloofd) zal delen met Kathleen van enkele foto's hieronder.

*spannend*

ecowerf

21:28 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-01-10

Websites & Macarons

Hi guys & dolls,
Momenteel ben ik mijn website ook een beetje aan het opfrissen.
Aangezien de meeste dingen niet meer relevant zijn wilde ik een groot deel van mijn website vernieuwen en ook toewijden aan bento tutorials.
De website is in tegenstelling tot mijn blogje wel in het engels.
Ondertussen heb ik ook een super recept gevonden voor macarons.
Ik zal het eerstdaags uitproberen en de foto's posten.
Hier heb je alvast het recept (wat in roze staat zijn de magische tips & tricks):
Laat 90g eiwitten (ongeveer 3), afgedekt 24 uur op kamertemperatuur rusten.
Klop ze dan tot witte schuim.
Voeg geleidelijk aan per 2 lepels, 30g gewone suiker aan toe.
Zeef en meng in een andere kom 110g amandel poeder met 200g poedersuiker.
Voeg samen en meng zachtjes door te "vouwen".
Voeg eventueel tijdens het vouwproces poeder kleurstof of poeder smaakstof toe. Gebruik geen vochtige vormen.
Spuit op een bakplaat met bakpapier rondjes van 3cm doorsnee en laat een uur rusten.
Bak 18-20' op 150°C.
Ik heb dit één keer geprobeerd met een simpel recept zonder tips & tricks. Ze waren hopeloos mislukt!!
Met deze magische tips & tricks kan het niet anders als lukken!
Whish me good luck!
x.xx
websiteshot

12:23 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-01-10

Kirikou

Bokes met choco
Brownie met een toefje en een hartje
Olifantje van bootrammekesvlees
Kirikou uit kaas en nori. Gemaakt terwijl mijn lief kind naar kirikou aan't kijken was.
Hij kon zijn oogjes niet geloven en kirde: KIRIKOU!!!! Mama kreeg tranen in haar ogen *snif*
Zo lief, en wat een mooie film! Loves it ! xx.x

kirikou


22:10 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Druiven-festival

baby2

baby1

22:04 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-10

Koekebakken met Kerst-druifjes

Milesje is serieus gek van koekebakken. Hij maakt zelfs al het beslag!! BentoMama weegt netjes af en geeft alles aan, en BentoBaby roerreee roeerreee. Eerst een plop-appel stoven en dan koekkebakke.
Hier ter versiering enkele druifjes met toefjes slagroom.

IMG_6421

IMG_6423


21:35 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-10

Onigri Lunchbox voor Bokes

Bokes met choco
Scampi', broccoli, worteltjes en noedels gewokt in Thaise kruidenbouillon en coco's

IMG_6409

21:45 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-10

Happy bear

Hard gekookt eitje met oortjes van kaas en bootrammekesvlees.
Froefroe van koriander.
Pangasius, aardappelpurree, spinazie met room in de oven.

IMG_6408

22:10 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-10

Samen met grote zus spagetti eten (o;

IMGP0531

22:00 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Rode Kreeft - Werchter

Werchter...
Is niet alleen goed voor de festivallekes maar fantastisch om een zeevruchtenschotel te gaan eten in de Rooj kreeft. Ik ben gek van zeevruchten en had voor oudjaar een Red King Crab uit Noorwegen besteld. Gewoonweg super! Ik heb er 2 dagen van gegeten. Zo een massa sappig vlees! Als ik er nu aan denk krijg ik er weer zin in. Maar! Ondanks dat ze goedkoop zijn, is het prijskaartje voor een doorsnee gezin voor speciale aangelegenheden only.
Op de foto: één van de zusjes. (asiankiwi)
De Rode Kreeft
Provinciebaan 153
3118 Werchter

IMGP0515

21:59 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Red Velvet Cake Pops

Nu ik even de andere digi-camera heb leeg gemaakt kwam ik deze 2 foto's nog tegen van mijn red velvet cake pops. Ik kan niet wachten om de cake nog is te maken!!


IMGP0617

IMGP0616

Gewokte Mango, Champi's & Scampi's


IMGP0619

21:44 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-10

Winter

winter

dauw

14:06 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jasmijn Siroop

Les 1 van moleculair koken gaat over suikeroplossingen.

Bij deze heb ik en jasmijn siroop gemaakt van gedroogde jasmijn bloemetjes. Jasmijn is erg populair in het oosten en wordt gebruikt om te offeren aan boeddha.

Zelf heb ik ooit een ongewone ervaring gehad met de geur jasmijn. Op bezoek in Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam zat ik hoog in een tempel verdiept in gedachten. Spijtig rook het daar wat naar urine. Plotseling bij een lichte bries veranderde de geur in jasmijn en bloesemde de sfeer zachtjes op. Sinds die dag ben ik helemaal gek van Jasmijn.

100g fijne suiker
10cl water
50g gedroogde jasmijnbloemen
breng in een pan het water met de suiker aan de kook. Van zodra belletjes verschijnen haal je de pan van het vuur en voeg je de bloemetjes toe. Leg het deksel op de pan en laat een uur rusten. Passeer de siroop door een zeef. Bewaar in de koelkast.
Jasmijn vind je zondags op de markt aan het zuidstation in Brussel.
12.01
We hebben de jasmijn siroop geprobeerd in een coupe cava: was niet zo goed.
En we hebben de jasmijn siroop geprobeerd op flensjes met extra tinkelbel prinsessen strooisel. YUM YUM!!
80 g bloem
1 ei
1 eidooier
200 ml melk
een snuifje zout
een zakje vanillesuiker
200 ml bruiswater
1 uur laten gisten en dan bakken met in mini stukjes gestoofde plop-appeltjes.
Deze flensjes zijn de fragile pannekoeken die wij kennen. Heerlijk!


jasmijn

05-01-10

Puffed Rice: Khao Taen ข้าวแต๋น of Naang Led นางเล็ด

Hi cybertjes,
Gisteren ging ik gepofte rijstkoekjes maken. Ik had de overschot van de rijst al laten drogen. Ik had wel niet gerekend op mijn vlijtige wederhelft die dacht dat die rijst voor de vuilbak was. :o(
Volgende keer beter!

ricecake

Dit recept is van oorsprong Laotiaans en wordt gemaakt van sticky rijst. Je droogt de sticky rijst en maakt er al vormpjes van. Eens droog frituur je hem. Indien je er zout of suiker op wilt doen doe je het wanneer het nog warm is. Je kan er ook honing of caramel over gieten. Dit zijn eigenlijk rice crispies.
Delicious !!
xx.x

08:56 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-10

Laab Isaan of de Thaise steak tartaar

Deze versie is wel gebakken. Al is hij heerlijk rauw! Indien je het rauw eet (runds/scampi) fermenteer je met limoen.
Laab kan je op verschillende manieren bereiden. Met scampi's, rundsvlees, kip, vegetarisch,...
In dit geval, neem je een steak en hak hem even en snij hem in kleine stukjes. Bak en voeg water toe en de helft van dit pakje:

laab

Dit pakje bevat gedroogde gemalen rijst, chili, peper en zout. Om gedrogen gemalen rijst te maken ben je nog even bezig, daarom dit gemakkelijk alternatief.
Haal van het vuur, doe in een potje en voeg 1 gesnipperde sjalot, het hart van citroengras in super dunne schijfjes, limoensap en vissaus toe.

laab

laab

Zo krijg ik de rijst in een mooi onigri vormpje.
Smakelijk!

13:15 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuwjaars voorgerecht

Een gebakken sint-jacobsvrucht
Kruiden met p&z. In een hete pan even aanbakken.
Gelatine van groene appel
4 granny smith appels centrifugeren. Onmiddellijk 1/2 limoensap bijdoen. In een doek van het schuim ontdoen en 9 gram gelatineblaadjes toevoegen en licht verwarmen. De gelatineblaadjes eerst in koud water laten weken. In de ijskast laten opstijven.
Gebakken broodje met provencaalse kruiden en zongedroogde tomaten
Paprika Coulis

IMG_6255

Sticky rijst

Sticky rijst, spinazie in room, charcutterie en een appeltje.


Sticky rijst is kleefrijst en maak je met speciale rijst. Namelijk vol met gluten. Je kan deze alleen in gespecialiseerde aziatische winkels kopen. Ook de manier waarop je deze bereid is verschillend. Je laat ze eerst 24 uur weken in water. Nadien verwijder je het water en stoom je de rijst 30'-45'. Liefst niet in een stomer maar in een gewone kookpot met deksel. Ik leg hem in een doek en in een bamboo stoommandje.

Heerlijk khiaw niaw!! Dit is traditionele rijst van waar mama vandaan komt namelijk Isaan. Een Thaise provincie in Noord-Thailand. Het aller beste thais eten vind je 's middags bij de werkmannen!

Sun Wah
Zwarte Lievevrouwstraat 2-4
1000 Brussel

R054_large


IMG_6309


                                                    

12:54 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-09

rode bieten schuim

schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim schuim

El bulli is ... hoe zal ik het correct zeggen, is het allerbeste restaurant ter wereld.
Merlijn is daar gereïncarneerd en gehuisvest. Niet meer met de wilde lange witte haren, maar onder de noemer Ferran. Beetje krullend, bruin, kalend, met een bruisende kop vol chemie! Toverend kniest hij op nieuwigheden met het grootste respect voor originele smaken, kleuren en vooral structuur.

Bij deze een rode bieten schuim of espuma:

IMG_6286


1 eetlepel lecithine (natuurlijke soja emulgator, colruyt 8.5 euro voor een grote pot)
3 dl sap van gekookt & gecentrifugeerd bieten vlees
Opschudden in een slagroomspuit en een nacht laten rusten in de ijskast.

Laat je niet verleiden door een dure slagroomspuit van +50 euro. In colruyt vind je er één voor 25 euro en deze is perfectisimo! voor thuis gebruik.

I luv schuim!! en ik zal zeker en vast nog wat uitproberen (o; wat dacht je van mochitooo schuim

xxx

Voor Olar

Olar is het kindje van Kristel. Eigenlijk noemt het lieve meisje met een heus krullebolleke Lara. Maar voor de één of andere reden noemt Milesie haar Olar.
Olar gaat volgende week naar het eerste kleuterklasje en zegt al haar vriendjes en vriendinnetjes vaarwel bij de creche. Daarom heb ik ter gelegenheid (en in ruil voor een doos vol snoep) deze dingetjes gemaakt om uit te delen voor de mama's en papa's euuuuh de kindjes dus:

IMG_6273

 


IMG_6288

 


IMG_6290

 


 

Het bovenste: red velvet cake pops. En het moet gezegd, de cake was eindelijk perfect!! Ik heb hem 25 minuten handmatig met de focus op de boter en de suiker opgeklopt. Ik heb de helft van de gebruikelijke botermelk gebruikt en ik heb hem 10 minuten langer dan normaal in de oven gelaten.

250 g gezeefde zelfrijzende bloem
1 theelepel bakpoeder + 1/2de theelepel zout
2 eetlepels cacaopoeder
113 g boter (solo) op kamertemperatuur
300 g fijne suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
120 ml botermelk
2 eetlepels rode vloeibare kleurstof (van dr. oetker is beter dan de wilton of andere sh*t)

185°C - 40 minuten.

 

Je laat die cake netjes afkoelen. En dan verkruimel je hem met je vingers. Kneed er zachtjes 200g mascarponé en 100g boter door. Maak er mooie bolletjes van en zet ze in de ijskast om te harden.

Steek er een stokje in en dop de balletjes in gesmolten chocholade. Neem steeds chocolade van goede kwaliteit.

Good luck als je dit probeert. Dit is de lekkerste cake die er bestaat!

xxx