08-04-10

Chapati

Mornin' all,
 
I never thought to switch over to English as I wanted to inspire Flemish and Dutch people being more creative with food. After one year I came to the conclusion nobody even tried to make a bento which really disappoints me. I truly hoped to get more bentoholic moms making their little ones happy during lunch time.
I'll continue this journey, coz as soon as my angel goes to school it'll be a whole new experience for us.
 
I wonder, is it because I have Thai genes I am crazy about all this cuteness?
 
PS: If English bothers u, just let me know.
 
Lotsa luv
 
Bentomama
8532 

So below, I made some Chapati.
Chapati is actually flat bread which originates from India. It's so easy to make and still warm, it is delighted in a bento or with pitta.
250 g. flour
1/2 teaspoon salt
150 - 200 ml water
1 teaspoon Jintan - Cuminum cyminum - Cumin
 
Mix all together and knead dough for 10 minutes.
Form into a ball and cover it with a clean towel and stand for 1 hour or longer.
Shape into small balls.
Then roll out each one.
Heat a heavy-based frying pan until very hot and heat the chapatis for about 1 minute.
Turn and heat the other side for a minute, pressing lightly around the edges.
This encourages bubble to form and make the chapatis light.
 
chapati01
chapati02
chapati05
chapati04
 chapatibento03

09:02 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Bentomama,

Ik heb hier nog nooit gereageerd maar ik kom hier wel al even lezen. Ik wil bij dezen even benadrukken - omdat je zo teleurgesteld klinkt :) - dat ik door jou de bentowereld heb leren kennen! En ok, aan een echte bento heb ik me nog niet gewaagd (daarvoor wil ik graag wat toffe bentospulletjes kopen en aangezien ik deze zomer naar Zuid-Korea (zo vlakbij Japan, daar moet toch wel wat te vinden zijn) ga wil ik dat graag daar doen) maar ik ben wel al meer in detail beginnen letten op het decoreren/ordenen van mijn eten (ook al heb ik nog geen kinderen, maar dan gewoon voor mij en mijn vriend :), en dat allemaal onder jouw invloed hoor! Dus je blog is hier zeker voor niks, ik vind dat je heel toffe dingen maakt en door je blog heb ik ook nog veel andere bentoblogs ontdekt! Maar je mag ook gerust in het Engels schrijven hoor, dat versta ik ook :) Nog een troef van je blog is dat ik Thais eten heeeeeeeeeeeeeel erg lekker vind, dus doe vooral zo voort!

Groetjes van een bentobewonderaarster

Gepost door: Lila | 13-04-10

oooh dank je wel Lila!

Da's echt super lief wat je schrijft! Ik was inderdaad echt wel zo wat teleurgesteld. Ik had stiekem gehoopt dat er belgskes of nederlanders de microbe gingen krijgen. Da's toch mega cute. (o;
Zalig dat je naar Zuid-Korea gaat. Ik heb zo een kookboek van de boekenbeurs (6 euro) boordevol heerlijke gerechten van op 'straat' uit het oosten. 1000x lekkerder dan in één of ander fancy restaurant. Moest je een vakantieblogje maken wil ik het zeker en vast weten.

Dank je wel voor je antwoord! Erg hartverwarmend.

Sawadee PiMaai (gelukkig nieuwjaar in't Thais)

Gepost door: Bentomama | 13-04-10

Dankjewel, voor jou ook een gelukkig nieuwjaar! Gelukkig kan je me via je blog niet natspuiten met je watergeweer :)

Gepost door: Lila | 13-04-10

De commentaren zijn gesloten.