31-03-10

Totoro's gaudi-bloemkool

Hi folks!
Dit is mijn eerste 3D bento try out van totoro. Ik vind hem eerlijk gezegd niet top maar ik zal nog hard oefenen. Daan Miles kent totoro in ieder geval al wel.
De Romanesco heb ik op de markt gekocht. Deze kool is echt super mooi. De nederlandse naam vind ik niet zo mooi nl. groene torentjesbloemkool. Ik zou het gewoonweg de gaudi-bloemkool noemen.
De rijst is vermengd met zwarte sesamzaadjes en in vorm gebracht in een plastic zakje.
xx.x

totoro

10:42 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-10

bangkok kip - khao man kai (ข้าวมันไก่)

Helleuw!!
Ooh volgende week vrijdag komen mama en papa eeeeeeeeindelijk terug van Thailand.
Mijn zusjes en ik zijn al aan het brainstormen over het buffet dat we gaan maken. We willen iets typisch Belgisch. Maar dan ook weer niet te zwaar want na een half jaar rijst en vis mag het wat licht te verteren zijn.
Hier een receptje dat ik regelmatig maak.
Dit is echt delicious! Bankok kip. Op zich is eigenlijk zacht van smaak maar met de toemaatjes wordt het smullen! Je kan het gemakkelijk overal in Thailand verkrijgen aan de kraampjes. Als je een kraampje kiest zorg er dan zeker voor dat het symbool "Clean food Good Taste" aanwezig is.
Voor de saus:
gember, koriander wortels, chillipeper en look fijnstampen.
Dan rijstazijn, arachide olie, vloeibare suiker (maar een klein beetje) en vissaus toevoegen. (Ik had geen koriander wortels dus had gewone koriander plantjes gebruikt wat niet zo aan te raden is).
bangkokkip4
bangkokkip3

In een soepkom water doen, pijpajuintjes, koriander wortels (duw je best open met een groot mes), gember, look en kip en aan de kook brengen.
Om de smaak extra te versterken doe ik er graag peper en zout en worteltjes bij.
Als het éénmaal kookt, afschuimen en het vuur wat lager zetten dat het zachtjes kookt.
na 20' zet je het vuur uit en laat je nog afkoelen.
bangkokkip2
bangkokkip1
Stoom je rijst, snij de kip en snij komkommer in schijfjes.
Serveer de bouillon er heet bij.
Ik heb hier nog enkele scampi's en inktvisjes bij geserveerd.
Dit is pure Thai fast food (o;
xxx

09:39 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-03-10

Prinses Miu & Paco Auto Toetoe

Zie hier onze 2 nieuwe kippetjes, Prinses Miu & Paco Auto Toetoe (o;
Paarse aardappelpurree met pittavlees en gestoofde appeltjes.

kwakskes

21:21 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-10

macarons

Hoeraaaaa het is lente!!
Macarons & Me...
Ik had het al een aantal keer geprobeerd, en een aantal keer ook gezegd maar macarons & me,... dat gaat niet samen!!
Ik denk dat het recept en de magie juist is, ik denk dat het echt de oven is.
Dus zal ik eerst is de temperatuur van de oven exact moeten kunnen ontcijferen want we hebben een oven met cijfertjes. (wie dat heeft uitgevonden krijgt van mij de dumbo prijs van de keuken).
Laat 90g eiwitten (ongeveer 3), afgedekt 24 uur op kamertemperatuur rusten.
Klop ze dan tot witte schuim.
Voeg geleidelijk aan per 2 lepels, 30g gewone suiker aan toe.
Zeef en meng in een andere kom 110g amandel poeder met 200g poedersuiker.
Voeg samen en meng zachtjes door te "vouwen".
Voeg eventueel tijdens het vouwproces poeder kleurstof of poeder smaakstof toe. Gebruik geen vochtige vormen.
Spuit op een bakplaat met bakpapier rondjes van 3cm doorsnee en laat een uur rusten.
Bak 18-20' op 150°C.
PS: Ik blijf proberen tot ze lukken!!
PS: Milesie is vandaag op bezoek geweest in het klasje van Juf Anja. In mei gaat hij voor het eerst naar school. Het is een grote stap voor ons maar hij heeft het uitstekend gedaan. Hand in hand met zijne kameraad De Ferre die al bij juf Anja zit. Mijn hartje smolt helemaal weg. Gelukkig is onthaalmama altijd dicht in de buurt en kan hij haar blijven zien tijdens de speeltijd.

macarons2

macarons1

24-03-10

Spaans Dak

Voor valentijn zijn we naar Spaans Dak aan de zoete waters in Heverlee geweest.
Dat blijft mijn favoriet! Al dacht ik dat we naar couvert couvert gingen (o;
Ik heb ook een leuke uitleg gekregen omdat ik altijd wel met vragen zit als ik ergens ga eten waar het echt feestelijk is op je bord. Op de meeste plaatsen krijg je nauwelijks uitleg maar in het Spaans Dak maken ze tijd voor hun gasten. Chapeau!
Ook de bediening is er steeds aangepast en fantastisch. Mijn favorietje was er ook weer (o;
Dus...
Het Only Red dessert: Een mengelmoes van rode vruchten. De gelei van rode neuzekes was echt leuk. In de tube zat aarbeizalf.
SpaansDak5
Lamsvlees met een spekwafel. Coulis van munt. een schuimpje citroen.
Wat hier echt TOP was is de aardappel puf met komijn. Dat maak ik ook regelmatig thuis. Die combinatie is delicious! 
SpaansDak4
Soezen met inkt, zalm en zure room.
SpaansDak3
Een oesterhapje met schuim van limoenblad en mosterd.
SpaansDak2
Kikkerbilleke tempura in een Thais soepeke met rode biet parels en heeeeeeeeerlijk, een eierdooier op 62°C gegaard met parmezaan en aardappel truffel pommade. Dat wit tubeke achteraan had ik bijna opgegeten. Het was een doekje om je handen te vegen. Nu ja, wij hebben wel een uur strijk gelegen van't lachen.
SpaansDak1
56 euro Food
75 Euro Food & Booze

11:56 Gepost in Me & We | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-10

Voltaire Leuven

Een verslag van de voltaire in Leuven...
Oma had heel erg lang gespaard om met gans de familie bij de Voltaire te kunnen eten.
Gezellig samen zijn is altijd erg leuk. Maar je wilt altijd wel waar voor je geld.
Dus moet het lekker zijn en lekker ogen. De sfeer maak je zelf.
We hadden wel het idee dat de kwaliteit achteruit is gegaan.
De laatste keer dat we zijn geweest was de verhouding kwaliteit/geld uitstekend.
Maar deze keer...

De Rundercarpaccio:
voltaire2
Ik had een trio van tonijn en wasabirijst maar het was helemaal niet fris/koud. Daar hou ik helemaal niet van.
Als hoofdgerecht hadden de meesten onder ons konijn genomen. Ook hier hou ik van een lange en lage kooktijd zodat het vlees sappig en mals is. Ons stoofpotje was persies een uur jong.

Gelukkig kon dit dessert alles goedmaken!!
Een gepofte appel met caramelsaus en een bolletje ijs. De gedroogde sinaasappel was zeer mooi.
voltaire1
Dus in in zijn totaliteit vond ik dat het erg veel meer beter kon. Zeker als oma er maanden voor had gespaard.
xxx

07:00 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-03-10

classic pooh chocolade cake

Voor Erin, mijn nieuw nichtje had ik een pampertaart gemaakt en een chocolade taart.
Vandaag zijn we naar de babywelkom geweest en we hebben ons echt super geamuseerd.
Er waren veel kindjes en ik heb leuk gekletst met mijn familie.
Voor de taart had ik het idee om een klassieke winnie the pooh te gebruiken en een deel van het geboortekaartje. (zie 1ste foto).
Van de classic pooh heb je echt super mooie plaatjes maar deze vond ik echt zalig.
Christopher Robin die tegen pooh leunt om haar bottekes uit te doen.
De cake was een chocolade cake en de rest was geschilderd met eetbare poederverf. De bijtjes geboetseerd.
Het was echt prettig om met kleurschakeringen te werken.
Ondanks het feit dat ik echt afwijk van de standaard taartenelfjes die alles echt boetseren vind ik het schilderen heel erg leuk. Of het mooi is laat ik aan jullie over (o;

dikke xxx-jes.


erin3erin1erin1

20-03-10

pucalu & pochacu

De boontjes uit gewone sperzieboontjes gehaald en gekookt in een fond van groentjes en scampistaartjes.
Een boke met bootrammekesvlees en wat rijst.
De gezichtjes zijn ook gemaakt uit bootrammekesvlees en geitenkaas.
Tomaatjes & worteltjes

IMG_6688IMG_6690


16:06 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-10

popcorn thee & makreel laab

Bijna gelukkig weekend allemaal!!
Heerlijk! Ik heb woensdag genoten van een heerlijk potje popcornthee en een bordje makreel laab. Lekker in het zonneke... lovely!
Popcorn thee is eigenlijk een grappig groen theetje (ja thee kan funny zijn) met gepofte rijst. Het is een straffe thee dus laat hem niet te lang trekken en drink hem best bij een maaltijd, zoals sushi of zoals ik een vette vis. De thee ruikt zowaar naar hooi en rijstwafels en hoeft geen suiker. 't Is sterk en apart maar wel gezellig oosters (o;
De makreel is echt een fantastische vis. Je kan hem gerookt kopen in de delhaize voor een 3-tal euro. Je eet er echt met 3 personen van.
Haal het vlees van de vis en maak het een beetje kleiner, voeg vissaus toe (naam paa), sjalotjes, munt en naar believen gedroogde chilli-vlokken. Besprenkel met limoen sap.
Deze vis is ook gezond en aan te raden voor mensen met hartritme stoornissen. Je kan best 2 keer per week een vette vis eten.

makreel

popcornthee

thee

 

09:02 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-10

Layla Grace is niet meer...

Layla Grace is niet meer...
Ze was 1 maand jonger dan Daan Miles en was net 2 geworden. Dat kan toch niet?
Hoe hard kan het leven zijn, hoe snel kan het leven voorbij zijn...
Hoe hard je ook bidt, hoe hard je ook smeekt en hoopt, hoe erg je ook wil ruilen,... het neemt geen keer. En er zal geen wonder geschiede wanneer het echt nodig is.

09:20 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-10

Layla Grace

Laat ons al onze positieve energie bundelen en liefdevol sturen naar de kleine Layla Grace.
Een engeltje dat hier nog maar 2 jaar is en al terug geroepen wordt door haar schepper.
Waarom is het leven soms zo gemeen en wordt leven al afgenomen voor het pas is begonnen? Lieve kleine Layla Grace.... lieve kleine engel...
http://twitter.com/laylagrace
http://laylagrace.org/
De stichting tegen kanker organiseert opnieuw de actie Geef om haar.
Allen die 20 cm haar willen afstaan kunnen dit weer doen tot 30 juni met een gratis knip beurt bij de kapper. Aan de andere kant geeft de stichting een forfaitair bedrag aan zij die het nodig hebben.
Ik doe alvast mee. En jij?
http://www.kanker.be/index.php/pantene-geef-om-haar/pante...
http://geefomhaar.pantene.be/
xx.x

10:50 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-10

Red Velvet Cake - Pele 2 jaar

Pele, ons neefje werd zaterdag 2 jaar. En dat hebben we gevierd!
Die kleine kapoen is al deftig groot geworden. Een flink bazeke.
Mijn zusje en ik hebben dan voor hem een red velvet cake gebakken met de nodige versieringskes. Na 2 keer zonder keukenrobot de red velvet cake te hebben gemaakt blijf ik erbij, met de hand mixen werkt uitstekend. (o;
Al de versiering is gemaakt uit suikerpasta dus volledig eetbaar. De tekeningen zijn gemaakt met kleurpoedertjes van sugarflair opgelost met rejuvenator (heldere alcohol). We hadden zelfs maar een klein aantal primaire kleuren. Maar met een beetje mengen geraak je er ook. Dat groen bijvoorbeeld is iceblue en citroengeel.
Ik vond het zalig! zo met mijn zusje de taart bakken. En het leuke was dat we ze heel sober hebben gelaten. Loves it! (o;

pele1

pele4

pele2

pele3

 

 

04-03-10

Muffins met Sesamzaadjes en Citroen

Ook de pediater mocht van Milesje eens in de muffins gezet worden.
Tijdens het middagdutje had ik snel de muffin-mix van Aldi genomen, 3 koffielepels maanzaadjes toegevoegd en de zeste van een citroen, wat melk erbij en schudden met die fles. Als ze 25' later uit de oven kwamen rook het heerlijk! Ik kon er niet van af blijven en at er eentje nog lekker warm.
Ze waren een beetje naar omhoog gekomen en de struktuur van de huid of hoe zeg je zoiets was zeer glad en mooi! Zo krijg ik het zelf niet gedaan.
Dus wij hup, smullen maar! En Milesje zijn pediater heeft er ook gekregen voor de immer goede zorgen (o; Opeten!! was zijn boodschap terwijl hij het pakje overhandigde. Sweet as suga !

cake#

 

12:32 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-10

back in business

Helloow cybertjes,
 
Ik heb de lentekriebels!!
Heb je ook zo van die onverklaarbare ik-heb-zo-veel-zin-om-vanalles-te-doen kriebeltjes? Volgens mij zit het lentezonnetje er voor iets tussen (o;
Een heerlijke quiche van zalm en prei
Een aapje gevuld met mayo met onderaan een mini lepeltje in de vorm van een banaantje
Wat komkommer (Mijn baby luves komkommer), een stukje appel
En tot slot een boke met kaas in de vorm van een schaapje met een dikke wollen vacht.
Na 4 weken geen bento's te maken had ik er weer zin in, ik was vergeten dat tijdens het bento maken iedereen weer kwam vragen, hoe lang nog, is't eten nog niet klaar, kunnen we al beginnen, wat eten we,... Tjah, bento-making gaat blijkbaar samen met bijpassende huiselijke rituelen. (o;

bento#
 
 

08:43 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-10

bambix 2009

Hi,
Bij deze deel ik je nog de foto's van bij onthaalmama Katti van afgelopen jaar.
Het was een super-callifragelistic-jaar! Thanks xx.x Ur the best Katti
bambix

16:51 Gepost in Me & We | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wat er op een maand tijd niet kan gebeuren!!

hi guys & dolls,
Pooh! Wat heb ik jullie gemist! Ik ben blij om weer terug te zijn. De afgelopen 4 weken was ik even uitgeblogd om een kort projectje te doen. Sinds een jaar ben ik op een chill tempo taiji aan het volgen en had toch wel ontdekt dat hun website een lege url was. De hoogste tijd om mijn skills boven te halen en de url http://www.thewushufamily.be op te vullen. Ik moet zeggen, het was een snel tempo (o;

thewushufamily


Dus bij deze ben ik weer terug. Er staan wat foto's ongeduldig te wachten om gepubliceerd te worden en die zullen de komende dagen wel verschijnen. Een mooi verslagje van de boekenbeurs en een bezoekje aan het spaans dak! S U P E R (o;
Ander nieuws, wat in feite niet zo goed is. Na een bezoekje aan de cardioloog lijd ik aan hartritmestoornissen en heeft m'n mij aangeraden een ablatie te laten uitvoeren. Alleen,... als het mis loopt tijdens deze ingreep kan ik de rest van mijn leven met een peesmaker (of hoe schrijf je zoiets) rondlopen.
Het is een serieuze klap in mijn gezicht, mijn eeuwige jeugd is gedaan en het is toch wel de harde realiteit.
Eén ding staat vast!! Ik blijf mijn rol als super-mama met het hoofd recht en warm hart uitvoeren.
Love
BentoMama

15:38 Gepost in Me & We | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |