30-03-10

bangkok kip - khao man kai (ข้าวมันไก่)

Helleuw!!
Ooh volgende week vrijdag komen mama en papa eeeeeeeeindelijk terug van Thailand.
Mijn zusjes en ik zijn al aan het brainstormen over het buffet dat we gaan maken. We willen iets typisch Belgisch. Maar dan ook weer niet te zwaar want na een half jaar rijst en vis mag het wat licht te verteren zijn.
Hier een receptje dat ik regelmatig maak.
Dit is echt delicious! Bankok kip. Op zich is eigenlijk zacht van smaak maar met de toemaatjes wordt het smullen! Je kan het gemakkelijk overal in Thailand verkrijgen aan de kraampjes. Als je een kraampje kiest zorg er dan zeker voor dat het symbool "Clean food Good Taste" aanwezig is.
Voor de saus:
gember, koriander wortels, chillipeper en look fijnstampen.
Dan rijstazijn, arachide olie, vloeibare suiker (maar een klein beetje) en vissaus toevoegen. (Ik had geen koriander wortels dus had gewone koriander plantjes gebruikt wat niet zo aan te raden is).
bangkokkip4
bangkokkip3

In een soepkom water doen, pijpajuintjes, koriander wortels (duw je best open met een groot mes), gember, look en kip en aan de kook brengen.
Om de smaak extra te versterken doe ik er graag peper en zout en worteltjes bij.
Als het éénmaal kookt, afschuimen en het vuur wat lager zetten dat het zachtjes kookt.
na 20' zet je het vuur uit en laat je nog afkoelen.
bangkokkip2
bangkokkip1
Stoom je rijst, snij de kip en snij komkommer in schijfjes.
Serveer de bouillon er heet bij.
Ik heb hier nog enkele scampi's en inktvisjes bij geserveerd.
Dit is pure Thai fast food (o;
xxx

09:39 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

idd super lekker, wij eten het ook veel!
Maar nog lekkerder als je diezelfde bouillon ook gebruikt om je rijst in te koken!

Gepost door: Kanch | 27-04-10

Hi Kanchana,

Wat een goede tip! Ik ga het volgende keer zeker doen. Dat wordt smullen (o;
Koken jullie nog veel thais?

Sawadeetjes
xx.x

Gepost door: BentoMama | 28-04-10

De commentaren zijn gesloten.