27-01-10

Ecowerf

Hi daar!

Er loopt een wedstrijd bij ecowerf om einde-weekse koelkast restjes nuttig te spenderen in plaats van weg te smijten. Ooooooh!! dacht ik als ik dit las, daar wil ik aan meedoen! Ik met mijn left-over bento obsessie! Ik heb een paar weken zitten kneden op zoek naar ideetjes en zie hier, mijn deelname:

Links: kerstomaatjes, zwarte olijfjes, komkommer, brocolli en een hartjeskoekske van bij de koffie ergens meegegrabbeld.

Rechts: muntblaadjes, boke met strasbour of zoiets en een stukske kaas, druifjes,  appeltjes en een stukske salami.

Lieve bezoekers van mijn blogje, duiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim voor mij!!! Dan kan ik een tas met lokale streekprodukten winnen die ik (vandaag beloofd) zal delen met Kathleen van enkele foto's hieronder.

*spannend*

ecowerf

21:28 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-01-10

Websites & Macarons

Hi guys & dolls,
Momenteel ben ik mijn website ook een beetje aan het opfrissen.
Aangezien de meeste dingen niet meer relevant zijn wilde ik een groot deel van mijn website vernieuwen en ook toewijden aan bento tutorials.
De website is in tegenstelling tot mijn blogje wel in het engels.
Ondertussen heb ik ook een super recept gevonden voor macarons.
Ik zal het eerstdaags uitproberen en de foto's posten.
Hier heb je alvast het recept (wat in roze staat zijn de magische tips & tricks):
Laat 90g eiwitten (ongeveer 3), afgedekt 24 uur op kamertemperatuur rusten.
Klop ze dan tot witte schuim.
Voeg geleidelijk aan per 2 lepels, 30g gewone suiker aan toe.
Zeef en meng in een andere kom 110g amandel poeder met 200g poedersuiker.
Voeg samen en meng zachtjes door te "vouwen".
Voeg eventueel tijdens het vouwproces poeder kleurstof of poeder smaakstof toe. Gebruik geen vochtige vormen.
Spuit op een bakplaat met bakpapier rondjes van 3cm doorsnee en laat een uur rusten.
Bak 18-20' op 150°C.
Ik heb dit één keer geprobeerd met een simpel recept zonder tips & tricks. Ze waren hopeloos mislukt!!
Met deze magische tips & tricks kan het niet anders als lukken!
Whish me good luck!
x.xx
websiteshot

12:23 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-01-10

Kirikou

Bokes met choco
Brownie met een toefje en een hartje
Olifantje van bootrammekesvlees
Kirikou uit kaas en nori. Gemaakt terwijl mijn lief kind naar kirikou aan't kijken was.
Hij kon zijn oogjes niet geloven en kirde: KIRIKOU!!!! Mama kreeg tranen in haar ogen *snif*
Zo lief, en wat een mooie film! Loves it ! xx.x

kirikou


22:10 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Druiven-festival

baby2

baby1

22:04 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-10

Koekebakken met Kerst-druifjes

Milesje is serieus gek van koekebakken. Hij maakt zelfs al het beslag!! BentoMama weegt netjes af en geeft alles aan, en BentoBaby roerreee roeerreee. Eerst een plop-appel stoven en dan koekkebakke.
Hier ter versiering enkele druifjes met toefjes slagroom.

IMG_6421

IMG_6423


21:35 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-10

Onigri Lunchbox voor Bokes

Bokes met choco
Scampi', broccoli, worteltjes en noedels gewokt in Thaise kruidenbouillon en coco's

IMG_6409

21:45 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-10

Happy bear

Hard gekookt eitje met oortjes van kaas en bootrammekesvlees.
Froefroe van koriander.
Pangasius, aardappelpurree, spinazie met room in de oven.

IMG_6408

22:10 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-10

Samen met grote zus spagetti eten (o;

IMGP0531

22:00 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Rode Kreeft - Werchter

Werchter...
Is niet alleen goed voor de festivallekes maar fantastisch om een zeevruchtenschotel te gaan eten in de Rooj kreeft. Ik ben gek van zeevruchten en had voor oudjaar een Red King Crab uit Noorwegen besteld. Gewoonweg super! Ik heb er 2 dagen van gegeten. Zo een massa sappig vlees! Als ik er nu aan denk krijg ik er weer zin in. Maar! Ondanks dat ze goedkoop zijn, is het prijskaartje voor een doorsnee gezin voor speciale aangelegenheden only.
Op de foto: één van de zusjes. (asiankiwi)
De Rode Kreeft
Provinciebaan 153
3118 Werchter

IMGP0515

21:59 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Red Velvet Cake Pops

Nu ik even de andere digi-camera heb leeg gemaakt kwam ik deze 2 foto's nog tegen van mijn red velvet cake pops. Ik kan niet wachten om de cake nog is te maken!!


IMGP0617

IMGP0616

Gewokte Mango, Champi's & Scampi's


IMGP0619

21:44 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-10

Winter

winter

dauw

14:06 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jasmijn Siroop

Les 1 van moleculair koken gaat over suikeroplossingen.

Bij deze heb ik en jasmijn siroop gemaakt van gedroogde jasmijn bloemetjes. Jasmijn is erg populair in het oosten en wordt gebruikt om te offeren aan boeddha.

Zelf heb ik ooit een ongewone ervaring gehad met de geur jasmijn. Op bezoek in Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam zat ik hoog in een tempel verdiept in gedachten. Spijtig rook het daar wat naar urine. Plotseling bij een lichte bries veranderde de geur in jasmijn en bloesemde de sfeer zachtjes op. Sinds die dag ben ik helemaal gek van Jasmijn.

100g fijne suiker
10cl water
50g gedroogde jasmijnbloemen
breng in een pan het water met de suiker aan de kook. Van zodra belletjes verschijnen haal je de pan van het vuur en voeg je de bloemetjes toe. Leg het deksel op de pan en laat een uur rusten. Passeer de siroop door een zeef. Bewaar in de koelkast.
Jasmijn vind je zondags op de markt aan het zuidstation in Brussel.
12.01
We hebben de jasmijn siroop geprobeerd in een coupe cava: was niet zo goed.
En we hebben de jasmijn siroop geprobeerd op flensjes met extra tinkelbel prinsessen strooisel. YUM YUM!!
80 g bloem
1 ei
1 eidooier
200 ml melk
een snuifje zout
een zakje vanillesuiker
200 ml bruiswater
1 uur laten gisten en dan bakken met in mini stukjes gestoofde plop-appeltjes.
Deze flensjes zijn de fragile pannekoeken die wij kennen. Heerlijk!


jasmijn

05-01-10

Puffed Rice: Khao Taen ข้าวแต๋น of Naang Led นางเล็ด

Hi cybertjes,
Gisteren ging ik gepofte rijstkoekjes maken. Ik had de overschot van de rijst al laten drogen. Ik had wel niet gerekend op mijn vlijtige wederhelft die dacht dat die rijst voor de vuilbak was. :o(
Volgende keer beter!

ricecake

Dit recept is van oorsprong Laotiaans en wordt gemaakt van sticky rijst. Je droogt de sticky rijst en maakt er al vormpjes van. Eens droog frituur je hem. Indien je er zout of suiker op wilt doen doe je het wanneer het nog warm is. Je kan er ook honing of caramel over gieten. Dit zijn eigenlijk rice crispies.
Delicious !!
xx.x

08:56 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-10

Laab Isaan of de Thaise steak tartaar

Deze versie is wel gebakken. Al is hij heerlijk rauw! Indien je het rauw eet (runds/scampi) fermenteer je met limoen.
Laab kan je op verschillende manieren bereiden. Met scampi's, rundsvlees, kip, vegetarisch,...
In dit geval, neem je een steak en hak hem even en snij hem in kleine stukjes. Bak en voeg water toe en de helft van dit pakje:

laab

Dit pakje bevat gedroogde gemalen rijst, chili, peper en zout. Om gedrogen gemalen rijst te maken ben je nog even bezig, daarom dit gemakkelijk alternatief.
Haal van het vuur, doe in een potje en voeg 1 gesnipperde sjalot, het hart van citroengras in super dunne schijfjes, limoensap en vissaus toe.

laab

laab

Zo krijg ik de rijst in een mooi onigri vormpje.
Smakelijk!

13:15 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuwjaars voorgerecht

Een gebakken sint-jacobsvrucht
Kruiden met p&z. In een hete pan even aanbakken.
Gelatine van groene appel
4 granny smith appels centrifugeren. Onmiddellijk 1/2 limoensap bijdoen. In een doek van het schuim ontdoen en 9 gram gelatineblaadjes toevoegen en licht verwarmen. De gelatineblaadjes eerst in koud water laten weken. In de ijskast laten opstijven.
Gebakken broodje met provencaalse kruiden en zongedroogde tomaten
Paprika Coulis

IMG_6255

Sticky rijst

Sticky rijst, spinazie in room, charcutterie en een appeltje.


Sticky rijst is kleefrijst en maak je met speciale rijst. Namelijk vol met gluten. Je kan deze alleen in gespecialiseerde aziatische winkels kopen. Ook de manier waarop je deze bereid is verschillend. Je laat ze eerst 24 uur weken in water. Nadien verwijder je het water en stoom je de rijst 30'-45'. Liefst niet in een stomer maar in een gewone kookpot met deksel. Ik leg hem in een doek en in een bamboo stoommandje.

Heerlijk khiaw niaw!! Dit is traditionele rijst van waar mama vandaan komt namelijk Isaan. Een Thaise provincie in Noord-Thailand. Het aller beste thais eten vind je 's middags bij de werkmannen!

Sun Wah
Zwarte Lievevrouwstraat 2-4
1000 Brussel

R054_large


IMG_6309


12:54 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |