10-01-10

Jasmijn Siroop

Les 1 van moleculair koken gaat over suikeroplossingen.

Bij deze heb ik en jasmijn siroop gemaakt van gedroogde jasmijn bloemetjes. Jasmijn is erg populair in het oosten en wordt gebruikt om te offeren aan boeddha.

Zelf heb ik ooit een ongewone ervaring gehad met de geur jasmijn. Op bezoek in Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam zat ik hoog in een tempel verdiept in gedachten. Spijtig rook het daar wat naar urine. Plotseling bij een lichte bries veranderde de geur in jasmijn en bloesemde de sfeer zachtjes op. Sinds die dag ben ik helemaal gek van Jasmijn.

100g fijne suiker
10cl water
50g gedroogde jasmijnbloemen
breng in een pan het water met de suiker aan de kook. Van zodra belletjes verschijnen haal je de pan van het vuur en voeg je de bloemetjes toe. Leg het deksel op de pan en laat een uur rusten. Passeer de siroop door een zeef. Bewaar in de koelkast.
Jasmijn vind je zondags op de markt aan het zuidstation in Brussel.
12.01
We hebben de jasmijn siroop geprobeerd in een coupe cava: was niet zo goed.
En we hebben de jasmijn siroop geprobeerd op flensjes met extra tinkelbel prinsessen strooisel. YUM YUM!!
80 g bloem
1 ei
1 eidooier
200 ml melk
een snuifje zout
een zakje vanillesuiker
200 ml bruiswater
1 uur laten gisten en dan bakken met in mini stukjes gestoofde plop-appeltjes.
Deze flensjes zijn de fragile pannekoeken die wij kennen. Heerlijk!


jasmijn

Commentaren

MMMM hé dat ziet er tof uit om ook eens te proberen
ik ga meteen aan de slag

Gepost door: suikerboontje | 12-01-10

Hi suikerboontje,
Ja is echt iets heerlijk. Ik ga het ook is proberen met rozen en lavendel (o;

Als dat van jou klaar is wil ik het wel is zien.

xxx

Gepost door: BentoMama | 13-01-10

De commentaren zijn gesloten.