03-01-10

Sticky rijst

Sticky rijst, spinazie in room, charcutterie en een appeltje.


Sticky rijst is kleefrijst en maak je met speciale rijst. Namelijk vol met gluten. Je kan deze alleen in gespecialiseerde aziatische winkels kopen. Ook de manier waarop je deze bereid is verschillend. Je laat ze eerst 24 uur weken in water. Nadien verwijder je het water en stoom je de rijst 30'-45'. Liefst niet in een stomer maar in een gewone kookpot met deksel. Ik leg hem in een doek en in een bamboo stoommandje.

Heerlijk khiaw niaw!! Dit is traditionele rijst van waar mama vandaan komt namelijk Isaan. Een Thaise provincie in Noord-Thailand. Het aller beste thais eten vind je 's middags bij de werkmannen!

Sun Wah
Zwarte Lievevrouwstraat 2-4
1000 Brussel

R054_large


IMG_6309


12:54 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.