03-01-10

Laab Isaan of de Thaise steak tartaar

Deze versie is wel gebakken. Al is hij heerlijk rauw! Indien je het rauw eet (runds/scampi) fermenteer je met limoen.
Laab kan je op verschillende manieren bereiden. Met scampi's, rundsvlees, kip, vegetarisch,...
In dit geval, neem je een steak en hak hem even en snij hem in kleine stukjes. Bak en voeg water toe en de helft van dit pakje:

laab

Dit pakje bevat gedroogde gemalen rijst, chili, peper en zout. Om gedrogen gemalen rijst te maken ben je nog even bezig, daarom dit gemakkelijk alternatief.
Haal van het vuur, doe in een potje en voeg 1 gesnipperde sjalot, het hart van citroengras in super dunne schijfjes, limoensap en vissaus toe.

laab

laab

Zo krijg ik de rijst in een mooi onigri vormpje.
Smakelijk!

13:15 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo, bedankt voor je stem!
Tof van jou!
En trouwens een hele leuke, speciale blog!

Groetjes.
Mireille.

Gepost door: mireille | 04-01-10

De commentaren zijn gesloten.