13-12-09

Gegratineerde Thaise mossels

Hoe kan het ook anders? Jullie moeten wel denken dat ik niets anders dan Thais kan maken *giechel* Niets is minder waar hoor!! Strakjes maak ik heerlijke bruchetta's haha.

Dus even een improvisatietje gisteren dat waarschijnlijk al bestaat:
Kuis je mossels, scheer de baarden met gilette sensitive. We willen de tere huidjes niet beschadigen (o;

Voor de kruimeltjes:
Stoof een sjalotje en 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd in boter en olijfolie. Voeg gehakte koriander stengels en blaadjes toe en haal van het vuur. Voeg veel broodkruim toe (Japans liefst voor tempura). En dan roeren, roeren - roeren !

Voor de mosseltjes:
Neem een groot glas cava en breng dat aan de kook met gekneuzde koriander-wortels en citroengras. Wanneer het goedje kookt zwier je je mossels in de pot, deksel erop en elke minuut even opschudden zodat iedereen is vanonder heeft mogen sudderen. Dit gedurende enkele minuten, 4 of 5 bijvoorbeeld.
Haal je pot van het vuur en ontdoe de mossel van het losse schelpje. Rangschik in een vuurvaste schotel.
Schep een lepel van het vocht (gezeefd aub) in de mosselen en strooi dan de kruimeltjes er gul over.

Zet enkele minuten onder de grill en niet te lang! We zijn geen 'sjikkeletten' aan't maken eh. Smuuuulllen smullen smullen maar!!

PS: Ik had ze gemaakt zonder die extra lepel kookvocht en dat was te droog.
Mossels in Aldi 4.99 euro voor 1 kilo Jumbo! Spijtig genoeg vond ik veel gebroken schelpen terug. Toeval? :o(

mossels

14:01 Gepost in Thai Food | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik krijg honger van al het lekkers dat hier te bekijken valt. :-)

Gepost door: Linn | 15-12-09

De commentaren zijn gesloten.