30-10-09

Blueberry Cupcakes Stone Manor©

Stone Manor is een English store in België waar je alleen maar spulletjes uit de UK kan kopen. De Engelsen houden van uitgebreid en eigenlijk wel bombastisch dineren. Ze maken zo'n speciale dingen waar ze uuuren voorbereidingswerk in steken. Spijtig genoeg met zware ingrediënten die wij niet gewoon zijn. Maar ik verzeker je, ze hebben ook zo veel spulletjes die ik ook graag in onze gewone voedingswinkels zou willen zien liggen. Kant en klare suikerpasta, blueberries, custard, cones, pies, biologische gember-citroengras sapjes,... en een heuse boekenwinkel en snoepafdeling (o;
Af en toe, wanneer ik wat extra geld heb en tijd dan ga ik er graag naartoe. Een aanrader is het!
Steenhofstraat 28
3078 Everberg
IMG_5845

29-10-09

B-day soezen

Gisteren zijn we voor Daan Miles zijn 2de verjaardag naar Planckendael geweest. Mijn babieke wordt een groot manneke. We hebben ons in ieder geval reuze geamuseerd!! Dauw en Pele, de neefjes, Kes de mama en Wietie de meter waren ook mee. We werden verwelkomd door tibetaanse kabouters. Zo cool !!
planckendael

Als hij na deze drukke dag in zijn beddeke lag ben ik aan de soesjes begonnen om mee te geven voor Katti de onthaalmama en zijn kameraadjes vandaag. Ik had de kookboek van de kvlv genomen: Mijn kookboek. Herinneren jullie je dit boek ook nog? De verplichte aankoop op school? The holy bible, de goeroe der kookboeken... Awel nu, ik ben daar absoluut niet content van. Ik herinner mij toch al een aantal recepten die ik hieruit gemaakt hebt die ik ronduit slecht vond of misschien niet meer van dezen tijd. Na het maken van de soezen voelde mijn zesde zintuig dat er iets mis was. Na wat googelen ontdekte ik dat SOS piet zelfrijzende bloem gebruikte. Mijn intuitie had ook zelfrijzende genomen, maar omdat pattiserie zo exact moet zijn durfde ik niet. Wel nu, Daan Miles vond het soesje niet lekker. Dit weekend, opnieuw maar dan volgens de piet!!

IMG_5904

Soezen

Benodigdheden:
2dl water
100gr boter
100gr zelfrijzende bloem
5 à 6 eieren, afhankelijk van de grootte
- Kook het water met de boter en haal van het vuur
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe er de bloem bij
- Meng er ei per ei bij met een houten lepel
- Goed roeren
- Kijk goed naar het deeg, het moet half lopend blijven
- Doe het deeg in een spuitzak en spuit lauw op een   bakpapier
- Zet de soezen voor 20 minuten in een oven van 180   en daarna nog eens 10 minuten op 160 graden
- Snij soezen open en doe er een bolletje vanille-ijs in
- Giet er gesmolten chocolade over

Tips
1. Juiste verhoudingen
2. Zelfrijzende bloem
3. Eieren om de beurt in zijn geheel roeren met een     houten lepel
4. Deeg laten afkoelen voordat je het ei erin doet
5. Deeg spuiten als het lauw is
Die kookboek gaat van mij ook mogen vliegen! Laat de zoektocht beginnen naar een standaard kookboek... wiiiiiiii

22-10-09

Louis & Marieke

Aardappelpuree met avocado & bokes met choco!! Hmmz Iemand houdt helemaal niet van bokes met choco denk ik :/

IMG_5694

21:44 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Louis Vuitton

Of te wel Lowietje, gelijk we onder vrienden zeggen (o;
Mama is helemaal gek van hem. En aangezien we nu zaterdag haar verjaardag vieren ben ik de taart gisteren beginnen voorbereiden. Het wordt een Louis Vuitton taart.
Ik heb bij de chocolatier een groot stuk melk-chocolade van 10 op 20 besteld (2 euro) en heb met bronze het logo en de tierlantijntjes met een dun penseel erop geschilderd. Ik vind de Louis Vuittons taarten, die net handtassen zijn gewoon té. Niet subtiel, gewoon bombastisch. Less is more!


Dat komt op een chocoladecake gevuld met verse aardbeien en mascarponéfrosting. Vrijdag avond zal ik ook wortel-kippesoep en heksenhoeden maken om te serveren bij een bolletje pistache ijscreem. Het thema van dit jaar zal trouwens sprookjes zijn.
Vorig jaar hadden we ons allemaal verkleed in geisha's en samurai's. We hebben tonnen heerlijk zelf gemaakte sushi gegeten en heel het huis was Japans aangekleed. We hebben ons reuze geamuseerd!! Wie weet hoe we er dit jaar gaan uit zien (o;

cu laterz!

IMG_5704

18-10-09

rock on!

Lemme tell u this guys! I rock! (o;

babski3

14:02 Gepost in Me & We | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sneeuwmannetje

Lieve juffertjes, zoals jullie zien is ook het sneeuwmannetje af. Dus voor dit weekend stop ik ermee! Dank zij een sprankelend bezoek aan ons Brussels elfje met Hollandse roots, zit ik weer boordevol nieuwe ideeën, een kast vol tools, tips & trics en een lege portomonnee. Ik heb me te goed gedaan aan eetbare kleurstof in poedervorm. Het deed me zo een beetje denken aan stardust. Een mespuntje poeder, één druppeltje juvenator en schilderen maar...

Nog even dit: Koop een volledige kip van goede kwaliteit. Snij ze in stukken en leg ze centraal in een vuurvast pot. Peper en zout op strooien en de zeste van 1 dikke citroen. De zijkanten van de pot opvullen met pompoen, in plakjes van 1/2de cm gesneden. Peper, zout en vers geraspte nootmuskaat toevoegen. Dan flink overgieten met 125 ml room. (Alleen de pompoen!) Nu 45 minuten op stand 6 in de oven en smullen maar! Gaat uitstekend samen met Bombay aardappeltjes!

sneeuwman

Pingu

 Onze hoofdpersonage is ook klaar! En hij heeft er duidelijk pret-oogjes van gekregen...

pingu1

Pinga boetseren

Yep yep, ik werk liever alaise, op't gemakske dus ik ben al duchtig beginnen boetseren voor de verjaardagstaart. En blijkbaar ben ik met de moeilijkste begonnen, wat gelijk plezant is want daar ben ik van af (o; Mag ik u in alle eer presenteren... Miss Pinga!

pinga2

15-10-09

pumpkin-purree ala risotto

Hoi hoi!
Brrr, als het zo koud wordt heb ik steeds zin in hutsepot en purree. Dit weekend een malse sappige kippehutsepot gemaakt. En gisteren een pompoen purree ala risotto. Ik ben sinds kort helemaal verkocht aan risotto. Het leek me zo moeilijk maar het is eigenlijk simpel! Probeer het ook eens! Deze keer heb ik de rijst vervangen door patatjes.
Kook de patatjes en giet ze af. Hetzelfde voor pompoen maar dan apart. Doe bij de patatjes boter (geen olie), peper en verse nootmuskaat bij (niet die voorgeraspte want die smaakt vies). Roer met een houten lepel. Doe het deksel erop en roer af en toe tot je stilletjes purree krijgt. Dan voeg je de pompoen erbij en stamp je de purree samen met room. En voeg vers geraspte Parmigiano Reggiano bij. Alleen nog roeren met een houten lepel... Yum Yum

bento1

10:34 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-09

sunday bento

Gewoon, een toostje met bootrammekesvlees en salami!!

IMG_5569

14:07 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-09

Totoro

totoro1

Wiiiiiiii. Het is weer bijna weekend! Deze keer wil dat ook zeggen dat ik de pingu animatie in suikerpasta ga boetseren. Die gaan we dan droog, warmte-, licht- en luchtvrij bewaren in de kast. Ik wikkel ze in tissue en steek ze in een charcutterie potje.

>> Wat vinden jullie van mijn nieuw design?

Gisteren heb ik choco-cupcakes gemaakt met dirty pink mascarpone frosting. Ook al ter voorbereiding van het feestje. De mascarpone frosting werd niet hard zoals ik het wou want ik had graag mooie tjoepkes gehad. Dus dat wordt volgende week opnieuw proberen maar met meer slagroom. Laat ons zeggen, 100 gr mascarpone, 250ml slagroom en wat vanille escence. Dirty pink: 2/3 diep rood en 1/3 blauw. Ik heb de bloemsuiker eruit gelaten omdat het heerlijk fris mag zijn in combinatie met de choco. Het deeg voor de choco cupcakes heb ik kant en klaar gekocht van dr. Oetker. Da's op 1-2-3 klaar en kan je gemakkelijk maken bij het avondeten.

        dyn006_original_197_209_jpeg_2661608_cb5601495904a5b06fc718eb6da13b7e dyn006_original_237_166_jpeg_2661608_0d9e12828547622e53d2666b92e66c6a


Nu iets helemaal anders. Ik heb nog een leuk karakter gevonden voor de bento's. Namelijk Totoro. So sweet. Ik ben er helemaal gek van!! Hopelijk Daan Miles ook. (o;

totoro06

 

04-10-09

de gustibus disputandum

IMG_5532

Voor de verjaardag zijn deze al goedgekeurd. Gisteren vond ik ze 'naakt' niet zo mooi maar met het zakje en de lintjes vind ik ze super!

Over het recept ben ik nog niet tevreden. Het is een standaard koekjes recept maar dat gaat nog aangepast worden met amandelpoeder of vanille extract.

Want over de smaak valt nog te twisten. (o;

02-10-09

happy weekend lieve mensen!!

babski1

14:28 Gepost in Me & We | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |