29-10-09

B-day soezen

Gisteren zijn we voor Daan Miles zijn 2de verjaardag naar Planckendael geweest. Mijn babieke wordt een groot manneke. We hebben ons in ieder geval reuze geamuseerd!! Dauw en Pele, de neefjes, Kes de mama en Wietie de meter waren ook mee. We werden verwelkomd door tibetaanse kabouters. Zo cool !!
planckendael

Als hij na deze drukke dag in zijn beddeke lag ben ik aan de soesjes begonnen om mee te geven voor Katti de onthaalmama en zijn kameraadjes vandaag. Ik had de kookboek van de kvlv genomen: Mijn kookboek. Herinneren jullie je dit boek ook nog? De verplichte aankoop op school? The holy bible, de goeroe der kookboeken... Awel nu, ik ben daar absoluut niet content van. Ik herinner mij toch al een aantal recepten die ik hieruit gemaakt hebt die ik ronduit slecht vond of misschien niet meer van dezen tijd. Na het maken van de soezen voelde mijn zesde zintuig dat er iets mis was. Na wat googelen ontdekte ik dat SOS piet zelfrijzende bloem gebruikte. Mijn intuitie had ook zelfrijzende genomen, maar omdat pattiserie zo exact moet zijn durfde ik niet. Wel nu, Daan Miles vond het soesje niet lekker. Dit weekend, opnieuw maar dan volgens de piet!!

IMG_5904

Soezen

Benodigdheden:
2dl water
100gr boter
100gr zelfrijzende bloem
5 à 6 eieren, afhankelijk van de grootte
- Kook het water met de boter en haal van het vuur
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe er de bloem bij
- Meng er ei per ei bij met een houten lepel
- Goed roeren
- Kijk goed naar het deeg, het moet half lopend blijven
- Doe het deeg in een spuitzak en spuit lauw op een   bakpapier
- Zet de soezen voor 20 minuten in een oven van 180   en daarna nog eens 10 minuten op 160 graden
- Snij soezen open en doe er een bolletje vanille-ijs in
- Giet er gesmolten chocolade over

Tips
1. Juiste verhoudingen
2. Zelfrijzende bloem
3. Eieren om de beurt in zijn geheel roeren met een     houten lepel
4. Deeg laten afkoelen voordat je het ei erin doet
5. Deeg spuiten als het lauw is
Die kookboek gaat van mij ook mogen vliegen! Laat de zoektocht beginnen naar een standaard kookboek... wiiiiiiii

De commentaren zijn gesloten.