15-10-09

pumpkin-purree ala risotto

Hoi hoi!
Brrr, als het zo koud wordt heb ik steeds zin in hutsepot en purree. Dit weekend een malse sappige kippehutsepot gemaakt. En gisteren een pompoen purree ala risotto. Ik ben sinds kort helemaal verkocht aan risotto. Het leek me zo moeilijk maar het is eigenlijk simpel! Probeer het ook eens! Deze keer heb ik de rijst vervangen door patatjes.
Kook de patatjes en giet ze af. Hetzelfde voor pompoen maar dan apart. Doe bij de patatjes boter (geen olie), peper en verse nootmuskaat bij (niet die voorgeraspte want die smaakt vies). Roer met een houten lepel. Doe het deksel erop en roer af en toe tot je stilletjes purree krijgt. Dan voeg je de pompoen erbij en stamp je de purree samen met room. En voeg vers geraspte Parmigiano Reggiano bij. Alleen nog roeren met een houten lepel... Yum Yum

bento1

10:34 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.