27-09-09

PinguPinguPingu

Yep; het blijft gewoon goed!

Zelf gebakken broodje (met de hand gemaakt) met petit gervais, rozijntjes en een snoepje.

IMG_5524

21:46 Gepost in Bento | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

CC

Neeje, nee, not CC but cupcakes.

Eerlijk gezegd vind ik het keiveel werk voor zo een klein miezerig cakeske. Allez, da kan toch ni dat ik uuuuren bezig ben om een paar cupcakejes te versieren? Hmmz chapeau voor alle CC-Queens. Maar ik denk dat ik toch eens zeer diep in mijn gedachten ga tasten voor een easy solution.

IMG_5530

20-09-09

Terug van weg geweest

Lieve fanclub (o;

Met die heisa rond mijn ontslag en de zoektocht naar nieuw werk was ik van de aardbol verdwenen. Zeg nu zelf, als je iets liefdevol wil maken moet je je hart en ziel in je creatie steken. Anders bak je er niet veel van.

Je leest het tussen de lijntjes door, yep! ik ben weer aan de slag gegaan. De puzzelstukjes vallen in elkaar en ik ben weer in vorm.

Zie hier, al een oefenstuk voor de upcommin' B-day, met veel tips and tricks van een Brussels taartenelfje met Hollandse roots: de pingu cake!

IMG_5467

IMG_5461

Lesson learned: spelen met suikerpasta van goede kwaliteit is super! Zeer delicaat dat wel. Dus nagels kort en goed aaien over de pasta om de vormen correct te krijgen. Het grootste werk, en dat is bij bento ook zo zijn de voorbereidingen in je hoofd en het kijken en analyseren van je figuren.

Wat er nog wel mis gelopen is, is dat de ventjes in aanraking met de mascarpone frosting zijn beginnen smelten. Ok voor de sneeuwman, maar pingu en robby!! grrr. En wat ik dan nog is ga navragen is hoe lang je zo'n mannetjes kan bewaren. Aan die 3 heb ik toch snel een uurtje gewerkt.

PS: de recepten volgen nog van de red velvet cake & mascarpone frosting

vele xxxjes